Blog

jul. 07, 2020

Diasbytes: de voordelen van QR-codes

Diasbytes: de voordelen van QR-codes

Met de module documentbeheer kunt u alle documenttypes op een eenvoudige en overzichtelijke manier archiveren en consulteren. Maar wist je dat dit nog sneller kan door gebruik te maken van QR-codes? Ontdek hier alle voordelen! Een QR-code is een bepaald type tweedimensionale streepjescode die ontwikkeld werd in 1994. De letters QR zijn een afkorting van Quick Response oftewel "snel antwoord". De code werd dus ontwikkeld om snel decodeerbaar te zijn. Velen onder ons gebruiken QR-codes waarschijnlijk het vaakst via de mobiele bank applicatie. Je gaat met een vriendin uit eten, zij betaalt de rekening en jij scant een QR-code op haar smartphone, waarna het bedrag van jouw rekening gaat.

Barcode/streepjescode versus QR-code

Zowel QR-codes als barcodes hebben één doel nl. het opslaan van informatie. Er zijn echter een paar grote verschillen. Een streepjescode bevat enkel informatie in horizontale richting (letterlijk de horizontal strepen op de barcode). Daarom worden deze ook wel lineair of 1D (1-dimensionaal) genoemd. Een QR-code daarentegen kan honderden keren meer informatie bevatten dan een gewone barcode aangezien deze informatie in zowel horizontale als verticale richting opslaan. De QR-code wordt dan ook tweedimensionaal genoemd.

QR-codes in DiAS

Denk eens aan die stapels facturen, bestel-, en magazijnbonnen, ... Zou het niet geweldig zijn om deze op een snelle en foutloze manier te importeren naar DiAS? Dit kan door gebruik te maken van QR-codes! Stel dat je met een gewone barcode zou werken. Documenten worden ook automatisch verwerkt, net zoals met een QR-code. Maar wat als de barcode niet herkend wordt? Documenten worden verkeerdelijk toegevoegd aan de vorige enzovoort. Voel je de chaos al? Door gebruik te maken van QR-codes verlaag je de kans op fouten drastisch aangezien hier een foutcorrectie ingebouwd zit. Hierdoor is een afbeelding bestand tegen vuil en beschadigingen. Importeren van transportdocumenten of magazijnbonnen in DiAS wordt kinderspel door deze QR-codes toe te voegen aan uw documenten. Qr-codes bevatten ook positiedetectie, wat het mogelijk maakt om ze vanuit elke hoek te scannen. Het maakt dus niet uit of je de code recht voor de scanner houdt of niet. QR codes die scheef geplakt zijn of ondersteboven staan vormen geen enkel probleem!

Is uw interesse gewekt? Neem dan zeker contact op met onze support medewerkers via ons algemeen nummer +32 55 270 999, stuur een mailtje naar info@diasbytes.com of probeer het eens door de QR-code te scannen.

Vorige maand werden trouwens onze gepersonaliseerde mondmaskers met bedrijfslogo geleverd. Nu de Corona-maatregelen wat versoepeld zijn, hebben we terug heel wat klanten kunnen bezoeken. Wil je met ons afspreken, geef een seintje! Benieuwd naar hoe onze gepersonaliseerde mondmaskers er uit zien? Neem zeker een kijkje op onze sociale media kanalen op Facebook en Instagram.

Stay in "touch"!

Het Diasbytes-team

Vraag een gratis demo aan

Bedankt voor uw bericht.
We contacteren u zo spoedig mogelijk.

Er ging iets fout met het verzenden van het formulier.

High-quality https://www.fake-watches.is/richard-mille-c-74.html at low prices! Welcome to our website fake-watches.is