Relatiebeheer – CRM

Wat is een CRM en waarom heeft u dat nodig?

Een CRM is de plaats bij uitstek waar u uw klanten en contacten beheert. Van de eerste kennismaking, tot het sluiten van een deal en de verdere opvolging achteraf. Iedere onderneming heeft een vorm van “sales”. Het vinden van nieuwe klanten, het onboarden van nieuwe cliënten, het helpen van nieuwe patiënten, noem maar op… Met een goed CRM, dat aan de noden van uw traject voldoet loopt het beheren van de bijhorende informatie alvast een stuk gemakkelijker.

Welk CRM is nu geschikt voor mij?

Het kiezen van een CRM is geen gemakkelijke opdracht, welk is nu het beste voor mijn organisatie?, er is zo veel keuze… In de eerste plaats moet u zich de vraag stellen welk soort sales/onboarding/… traject u hebt geïnstalleerd in uw bedrijf of welke manier van werken in de organisatie gewenst is. Er zijn CRM’s die focussen op sales en sales-cijfers. Verkopen tegen targets en maandelijks zoveel mogelijk bonnen optekenen. Er zijn ook CRM’s, zoals Diasonline, die focussen op de informatie die moet verzamelt worden in een sales traject en de opvolging die daaraan gekoppeld is, vaak over iets langere termijn. Uiteraard hoort daar ook de nodige cijfermatige opvolging en rapportering bij maar de focus ligt op het verkoopdossier.

Ik ben overtuigd, wat nu?

Ben je overtuigd dat Diasonline de ideale CRM-oplossing voor uw bedrijf kan zijn? Of denk je dat het vervangen van het huidige pakket door Diasonline een meerwaarde kan betekenen? Top, proficiat, een stap in de goede richting :). Om een traject op te starten of te bespreken komen we graag bij u langs, we verzamelen informatie over hoe jullie werken en bekijken hoe we zo optimaal mogelijk de flexibele inrichting van Diasonline kunnen aanpassen aan uw wensen. Zijn er extra specifieke eisen of ontwikkelingen nodig? Ons team van implementatoren en developers staat klaar om processen op uw maat te ontwikkelen. Als er een data-overdracht moet komen van een vorig systeem, geen probleem, daar kan voor gezorgd worden.

Ontdek Relatiebeheer & CRM